Randprogramma

Parallel aan de twaalf tentoongestelde kunstwerken vindt tijdens Biënnale Noordwijk een programma plaats met andere kunstdisciplines en ruimte voor lokale kunstenaars. Zie hieronder de lopende initiatieven. Dit overzicht wordt in aanloop naar en gedurende de biënnale steeds verder aangevuld. Het randprogramma wordt ingevuld in samenwerking met BKOR Noordwijk.

KunstKlank

Op het strand bij de Duindamse Slag (strandafrit 24 Noordwijk) verrijst het kunstwerk ‘Changes’ van land art kunstenaar Gerard ten Broek, één van zijn drie kunstwerken tijdens de Biennale Noordwijk

‘Changes’ is het startpunt van de KunstKlank voorstelling VAAR WEL…EN NU? Deze beeldende muziekproductie speelt van 29 augustus t/m 7 september 2023 maar 'Changes' is al vanaf 21 maart 2023 te ervaren. In het weekeinde van 24 en 25 juni vinden er performances met het KunstKlank Theaterprojectkoor plaats rondom en in de kunstwerken van Gerard ten Broek tijdens de PROLOOG. Voor meer info zie www.kunstklank.nl. 

MEERKunstenaars

De MEERKunstenaars is een groep van zeven beeldend kunstenaars: Hans Berkhout, Joke C. Bos, Mariska de Kok, Marlies Korbee, Ans Vianen, Wil van de Niet en Machtelt IJdo.

Elke laatste vrijdagmiddag van de maand portretteren zij live een bekende of onbekende inwoner van Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk. op een plek, die toegankelijk is voor iedereen. De gedachte achter dit project is dat de kunstenaar uit de beslotenheid van zijn atelier komt, waardoor er een dialoog tot stand komt en de maker en kijker elkaar ontmoeten. Het ontstaansproces is door iedereen te volgen. 

Op de agenda:

7 april, 14:00 – 17:00u: De eerste sessie in het Theaterhuis van ZeepaanZee. Model is Renée Korbee van ArtVision.

28 april, 14:00 – 17:00u: Portretsessie met Margriet van Breevoort in Bibliotheek Noordwijk. Dichteres Ortrud Brandes draagt gedichten voor met als thema Transitie.

26 mei, 14:00 – 17:00u: Live portretsessie in het Witte Kerkje. 

29 juli, 14:00 – 17:00u: Portretsessie met Gerard ten Broek in het Cultuurcafé. Tijdens de sessie wordt Gerard geïnterviewd over zijn werk door Wilma Gudmundsson van Bollenstreek Omroep.

Midzomernachtdiner

Het is de langste dag van het jaar gevolgd door een magische nacht: midzomer. Men viert van oudsher de zomerzonnewende. De natuur is op zijn krachtigst en men neemt afscheid van de zonnekracht aan het einde van de dag. Deze transitie naar een nieuw seizoen vieren we met een samenzijn aan een kunstzinnige tafel. In verbinding met alle kunstenaars van het festival, verzamelaars en cultureel actieve inwoners van Noordwijk. Er wordt geschilderd, muziek gemaakt en gediscussieerd tot het donker wordt. De tafel en zijn gasten vormen zo het onderwerp van vele schilderijen. .


Op de tafel staan vijf objecten van de Noordwijkse textiel kunstenares José Mooijekind: “Amuses uit zee” en een sculptuur van de Noordwijkse kunstenares Pam Vis-Feijtes. Er zitten vijf modellen aan tafel met recycled denim kleding van de Noordwijkse ontwerpster Judith van Vliet. Deze sculptuur wordt door de festival deelnemers beschilderd en zal tijdens de prijsuitreiking op zondag 25 juni worden geveild voor een goed doel. Aan het eind van deze magische avond kan een ieder een midzomernacht wens op handgeschept papier, gemaakt van uit de Noordwijkse zee geraapt zeewier, schrijven en dit teruggeven aan de zee.