MEERKunstenaars

18 april 2023

De MEERKunstenaars is een groep van zeven beeldend kunstenaars: Hans Berkhout, Joke C. Bos, Mariska de Kok, Marlies Korbee, Ans Vianen, Wil van de Niet en Machtelt IJdo.

Elke laatste vrijdagmiddag van de maand portretteren zij live een bekende of onbekende inwoner van Noordwijk, Noordwijkerhout en de Zilk. op een plek, die toegankelijk is voor iedereen. De gedachte achter dit project is dat de kunstenaar uit de beslotenheid van zijn atelier komt, waardoor er een dialoog tot stand komt en de maker en kijker elkaar ontmoeten. Het ontstaansproces is door iedereen te volgen.

Op de agenda:

Vrijdag 7 april, 14:00 – 17:00u: De eerste sessie in het Theaterhuis van ZeepaanZee. Model is Renée Korbee van ArtVision.

Vrijdag 28 april, 14:00 – 17:00u: Portretsessie met Margriet van Breevoort in Bibliotheek Noordwijk. Dichteres Ortrud Brandes draagt gedichten voor met als thema Transitie.

Vrijdag 26 mei, 14:00 – 17:00u: Live portretsessie met Lynne Leegte in het Witte Kerkje te Noordwijkerhout.

Vrijdag 28 juli, 14:00 – 17:00u: Portretsessie met Gerard ten Broek in het Cultuurcafé. Tijdens de sessie wordt Gerard geïnterviewd over zijn werk door Wilma Gudmundsson van Bollenstreek Omroep.