Midzomernachtdiner

18 april 2023

Dit jaar bestaat het Schilderfestival 25 jaar. Het festival start op maandagavond 19 juni. De hele week schilderen een dertigtal schilders uit binnen en buitenland Noordwijk en zijn omgeving. De zomer wordt gevierd op vrijdagavond 23 juni vanaf 17.00 met een midzomernachtdiner.

Het is de langste dag van het jaar gevolgd door een magische nacht: midzomer. Men viert van oudsher de zomerzonnewende. De natuur is op zijn krachtigst en men neemt afscheid van de zonnekracht aan het einde van de dag. Deze transitie naar een nieuw seizoen vieren we met een samenzijn aan een kunstzinnige tafel. In verbinding met alle kunstenaars van het festival, verzamelaars en cultureel actieve inwoners van Noordwijk. Er wordt geschilderd, muziek gemaakt en gediscussieerd tot het donker wordt. De tafel en zijn gasten vormen zo het onderwerp van vele schilderijen.

Gedurende avond voert biënnale-kunstenaar Gerard ten Broek een performance uit op het strand. Vanaf 20:30 uur tot aan zonsondergang maar hij live een landart kunstwerk.

Op de tafel staan vijf objecten van de Noordwijkse textiel kunstenares José Mooijekind: “Amuses uit zee” en een sculptuur van de Noordwijkse kunstenares Pam Vis-Feijtes. Er zitten vijf modellen aan tafel met recycled denim kleding van de Noordwijkse ontwerpster Judith van Vliet. Deze sculptuur wordt door de festival deelnemers beschilderd en zal tijdens de prijsuitreiking op zondag 25 juni om drie uur in de festivaltent worden geveild voor een goed doel. Aan het eind van deze magische avond kan een ieder een midzomernacht wens op handgeschept papier, gemaakt van uit de Noordwijkse zee geraapt zeewier, schrijven en dit teruggeven aan de zee.

Locatie: strand voor de Zeester, Koningin Astrid boulevard 106 afrit 5 en 6
Iedereen is welkom vanaf 17.00 uur met eigen tafel, eten en drinken zodat we de tafel nog veel langer kunnen maken!
Info: www.Schilderfestival.eu