Gerard
 ten

 Broek

Let op: Changes van Gerard ten Broek is vanaf 26 augustus twee weken lang te zien op het strand bij afrit 24 (Duindamseslag).

Gerard ten Broek (Den Haag, 1955) is een land art kunstenaar die zijn vergankelijke kunst ook visueel met camera en drone in beeld brengt. Gerard is een autodidact die altijd geïnteresseerd is geweest in kunst. Na vele omzwervingen is hij intuïtief begonnen met etsen en ploegen op het strand. Zijn kunstwerken laten een grote verbondenheid met de natuur en onze aarde zien, waarbij de spiraal en het labyrinth op geometrische wijze de basis is van zijn landschapskunst. Spelend met licht en ruimte worden de elementen van de natuur met elkaar verbonden.

‘In een tijd van materialisme beseffen veel  mensen niet meer dat Moeder Aarde een levende planeet is en dat we haar ook energie terug moeten geven. Tijd om de balans te herstellen en de verbinding aan te gaan. Ik neem de toeschouwer mee in mijn land art, zo kan er een mooie synergie ontstaan en komen alle natuurlijke elementen samen. Bij Streekmuseum Veldzicht komt een labyrint, een moment van meditatie, bewustwording en transformatie. In de vijver van Nieuw Leeuwenhorst laat ik met bamboe een sereen spel van reflectie, licht en schaduw zien.’ 

Meer weten? Lees hier ons interview met Gerard.

Op de hoogte blijven van Gerard en zijn werk kan op zijn website www.beachlandart.com en Instagram: @beach_landart.

Foto’s: Eelkje Colmjon en Pam Vis-Feijtes

Audio
Embedded NL
Embedded EN
Embedded DE
Ensemble NL
Ensemble EN
Ensemble DE